SVD söker föräldrar för intervju gällande oro

Hej!
Jag heter Maria och är journalist på SvD och gör en artikelserie om det livslånga föräldraskapet – hur oron över våra barn för många fortsätter hela livet, även när barnen blivit vuxna.
Jag letar nu efter någon eller några föräldrar som skulle kunna tänka sig att berätta om hur livet och vardagen är när ett vuxet barn har fastnat i ett missbruk.
I serien vill jag ta upp några olika sidor av oron för våra vuxna barn. Det kan handla om barn som har diagnoser som gör att de har svårt att stå på egna ben, eller att de lider av psykisk ohälsa.
Men jag vill också beskriva den vardag och den oro som alla föräldrar till barn som missbrukar upplever, hur oron blandas med en frustration över att inte få till tex rätt vård, ibland också en rädsla för det egna barnet. Oftast hänger ju också de här situationerna ihop, bakom ett missbruk ligger kanske både en npf-diagnos och psykisk ohälsa.
Jag letar nu efter dig eller er föräldrar som kan tänka er att dela med er av era tankar och upplevelser i SvD. Jag tror att du med din berättelse kan vara ett stöd för de tusentals andra föräldrar som är i en liknande situation.
Mejla eller ring mig gärna om du vill fråga något eller höra mer. Om du känner att du kan tänka dig att vara med så får du alltid titta på texten och ha åsikter innan den publiceras. Och man får alltid ångra sig, även när intervjun är gjord.
Jag nås på maria.sunden@svd.se eller 070-1619903 (jag svarar även kvällar/helger)
Vill du vara med tillsammans med en förälder till ett annat barn med samma problematik, så går det förstås bra. Och vill du inte själv, men kommer att tänka på någon – tipsa gärna vidare.
Hälsningar
Maria Sundén Jelmini
(förälder till en 11-årig kille och en 16-årig tjej med ADHD-diagnos)